Jouw zwangerschap

Tijdens je zwangerschap kom je regelmatig bij ons op het spreekuur. De zwangerschapscontroles passen we aan op jullie persoonlijke situatie, zodat jullie altijd zorg op maat krijgen. Dit is jullie zorgpad. Het ziet er in grote lijnen als volgt uit.

Aanmelden

Zodra je zwangerschapstest positief is, kun je je bij ons aanmelden. Dan zullen de eerste afspraken ingepland worden. 

Eerste controle 

De intake is rond 8 weken zwangerschap en bedoeld om meer te weten te komen over jullie gezondheid. Daarnaast krijgen jullie informatie over diverse onderwerpen, zoals prenatale onderzoeken, het eerste bloedonderzoek en leefadviezen voor gezond zwanger zijn. 

Voorlichtingsfilm gezond zwanger worden en gezond zwanger zijn

Verloskunde informatie in 22 talen/ Information in 22 languages

 

Eerste echo's

De eerste echo kan al bij 7-8 weken zwangerschap om te zien of het hartje klopt. De echo om de uitgerekende datum te bepalen zal tussen 10-12 weken zwangerschap zijn. Bij de echo krijgen jullie een USB-stick mee waar we foto's en filmpjes van alle echo's in de zwangerschap op zullen zetten.  

 

20-wekenecho

Indien jullie kiezen voor de 20-wekenecho kan dit onderzoek bij ons in de praktijk gedaan worden. Je hoeft hiervoor niet verwezen te worden naar een screeningscentrum. Dat betekent: dichtbij huis, in eigen praktijk.

Vervolgcontroles

Tijdens de controles kunnen we je bloeddruk meten, beoordelen we hoe de baby groeit en hoe het in je buik ligt. We nemen uitgebreid de tijd om te horen hoe het met jullie gaat. We beantwoorden jullie vragen en geven tips/uitleg bij eventuele zwangerschapsklachten. Indien nodig kunnen we extra echo's maken, bijvoorbeeld een groeiecho. 

Hieronder zien jullie hoe vaak je ongeveer op controle komt tijdens de zwangerschap.

  • Tot 24 weken: elke 4 weken
  • Van 24-30 weken: elke 3 weken
  • Van 30-36 weken: elke 2 weken
  • Vanaf 36 weken: elke week
  • Vanaf 41 weken: meerdere keren per week

Bevallingsgesprek

Bij ongeveer 34 weken is er een uitgebreide controle om de bevalling met jullie te bespreken. Dit doen we aan de hand van jullie persoonlijke geboorteplan, zodat we onze zorg kunnen aanpassen aan jullie wensen en verwachtingen. Daarbij bespreken we wanneer ons te bellen tijdens de bevalling.  

Liggingsecho

Bij 36 weken bieden we iedereen een liggingsecho aan. We kijken dan naar de ligging en de groei van de baby. 

 

Ervaringen:

"Tijdens de afgelopen periode heb ik de begeleiding, de gesprekken en de controles als goed ervaren. Er is tijd voor je en ik heb altijd het gevoel gehad dat er echt naar mij geluisterd werd. Ook vond ik het fijn dat ik alle verloskundigen leerde kennen tijdens het spreekuur."


Volg ons en blijf up to date!

Spreekuur op 3 locaties

Gezondheidscentrum Corlaer
Henri Nouwenstraat 18
3863 HV Nijkerk
Gezondheidscentrum De Nije Veste
Oranjelaan 104
3862 CX Nijkerk
Gezondheidscentrum Nijkerkerveen
Westerveenstraat 48
3864 EN Nijkerkerveen

Volg ons op Instagram

Volg ons op instagram