Plaats van de bevalling

Als je een gezonde zwangerschap hebt, mag je zelf kiezen waar je wilt gaan bevallen. Dat kan zijn thuis, in het geboortezorghuis in Harderwijk of poliklinisch in het Meander te Amersfoort. Deze situatie in Nederland is uniek. Er is een keuzevrijheid om te bevallen op de plek waar je je het meest vertrouwd en veilig voelt. 

Je hoeft in de zwangerschap nog niet definitief te kiezen waar je wilt gaan bevallen. Het is prettig om samen met je partner en ons te bespreken wat goed voelt. Het bezoeken van voorlichtingsavonden of rondleidingen kan hierin ook een waarvolle aanvulling zijn. 

Het kan zijn dat je geen keuzevrijheid hebt voor de bevalling vanwege een medische reden. Ook dan is het belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de bevalling. Het bezoeken van de voorlichtingsavonden in het ziekenhuis kunnen hieraan bijdragen.

Ervaringen:

"De verloskundige heeft ons heel goed begeleid tijdens de bevalling! Ze heeft mij de ruimte gegeven de weeën op mijn manier op te vangen, maar gaf ook tips wat we konden doen. Echt super!"


Volg ons en blijf up to date!

Spreekuur op 3 locaties

Gezondheidscentrum Corlaer
Henri Nouwenstraat 18
3863 HV Nijkerk
Gezondheidscentrum De Nije Veste
Oranjelaan 104
3862 CX Nijkerk
Gezondheidscentrum Nijkerkerveen
Westerveenstraat 48
3864 EN Nijkerkerveen

Nieuw geboren baby’s

Bekijk het fotoalbum