Wanneer moet je ons bellen

Tijdens de zwangerschap bespreken we rondom 34 weken, bij het bevallingsgesprek, wanneer het belangrijk is dat jullie ons bellen voor de bevalling. Voor de bevalling en andere dringende zaken mogen jullie altijd bellen op (06) 204 250 27. Jullie krijgen dan de verloskundige aan de telefoon die dienst heeft en zij zal met jullie bepalen welke zorg nodig is op dat moment.

Weeën

Om ontsluiting te krijgen heb je goede weeën nodig. Een wee herken je doordat je buik erg hard wordt en je tegelijkertijd in toenemende mate pijn in je onderbuik en/of rug hebt. Een goede wee is krachtig en zal ongeveer een minuut aanhouden. Bij een eerste bevalling heb je vaak meer tijd nodig om ontsluiting te krijgen, daarom adviseren we je te bellen als je twee uur lang weeën hebt om de 4-5 minuten. Kun je de weeën goed opvangen? Dan mag je ook wachten met bellen totdat je een uur lang weeën hebt om de 3 á 4 minuten. Bij een tweede of volgend kindje geven we jou een individueel beladvies. Dit is namelijk afhankelijk van hoe je vorige bevalling is verlopen.

Gebroken vliezen

Noteer bij het breken van de vliezen de tijd en kijk naar de kleur van het vruchtwater. Bij groen of bruin vruchtwater willen we jullie vragen meteen te bellen, ook ’s avonds en ’s nachts. Bij helder of roze vruchtwater kun je overdag meteen bellen. Is het nacht dan kun je wachten met bellen tot de volgende ochtend (tenzij anders afgesproken).

Bloedverlies

Voorafgaand of tijdens de bevalling is een beetje slijmerig bloedverlies normaal. Als je ruim helderrood bloed verliest, dan is dat altijd een reden om ons gelijk te bellen, ook 's nachts. 

Ongerustheid

Wij vinden het erg belangrijk dat je met een gerust gevoel de zwangerschap beleeft en de bevalling ingaat. Mocht je tijdens de zwangerschap of de bevalling toch twijfelen of ongerust zijn, dan mag je ons altijd bellen!

 

 

Ervaringen:

"Tussentijds konden we altijd aan komen waaien als er wat was. De praktijk heeft een warme uitstraling. Wij voelden ons echt thuis!"


Volg ons en blijf up to date!

Spreekuur op 3 locaties

Gezondheidscentrum Corlaer
Henri Nouwenstraat 18
3863 HV Nijkerk
Gezondheidscentrum De Nije Veste
Oranjelaan 104
3862 CX Nijkerk
Gezondheidscentrum Nijkerkerveen
Westerveenstraat 48
3864 EN Nijkerkerveen

Volg ons op Instagram

Volg ons op instagram