Anticonceptie

Anticonceptie is misschien niet het eerste waar je aan denkt, de eerste tijd na je bevalling. Alle aandacht gaat uit naar jullie baby, je herstel en het begin van jullie nieuwe leven als vader en moeder van één of meer kinderen. Het kan ook even duren voordat je weer een ritme hebt gevonden met je partner en zin hebt om te vrijen. Dat is heel normaal. Toch kun je al wel weer zwanger worden. Dan rijst de vraag: welke anticonceptie kies ik? Eea bespreken wij met jullie oa in het kraambed en op de nacontrole.

Je kan bij ons ook terecht voor het plaatsen van een spiraaltje of een implanon.

Luciëne is bevoegd hiervoor. 

Spiraaltje

Een spiraaltje kan worden geplaatst als je nog nooit bevallen bent of als het minimaal 12 weken geleden is dat je bevallen bent.

Een spiraaltje wordt in de baarmoeder geplaatst met behulp van een eendenbek, waarna je 5 tot 10 jaar (afhankelijk van het type spiraaltje) zo goed mogelijk beschermd bent tegen zwangerschap. Indien je eerder (weer) zwanger wil worden, kan het spiraaltje ook voor die tijd alweer verwijderd worden. Er bestaan spiraaltjes met hormonen en spiraaltjes zonder hormonen.
Je krijgt bij ons altijd 6 weken na het plaatsen van het spiraaltje een echo om te controleren of de spiraal goed zit. 

Ook voor het verwijderen van het spiraaltje kan je bij ons terecht.

Implanon

Een implanon is een dun staafje  dat in de bovenarm wordt geplaatst, waarna je 3 jaar zo goed mogelijk beschermd bent tegen zwangerschap. Indien je eerder (weer) zwanger wil worden, kan de implanon ook voor die tijd alweer verwijderd worden. De implanon bevat hormonen.

Afspraak maken

Wil je graag een spiraaltje of implanon laten plaatsen? Neem telefonisch contact op met de praktijk (033-7210472) voor het inplannen van een afspraak.
Kijk je verzekeringspolis na of anticonceptie vergoed wordt. 

Op anticonceptie.nl vind je meer informatie over het spiraaltje, de implanon en andere soorten anticonceptie.

Volg ons en blijf up to date!

Spreekuur op 3 locaties

Gezondheidscentrum Corlaer
Henri Nouwenstraat 18
3863 HV Nijkerk
Gezondheidscentrum De Nije Veste
Oranjelaan 104
3862 CX Nijkerk
Gezondheidscentrum Nijkerkerveen
Westerveenstraat 48
3864 EN Nijkerkerveen

Volg ons op Instagram

Volg ons op instagram