Borst- of flesvoeding

Borstvoeding of flesvoeding is een keuze waar jullie tijdens de zwangerschap al over na gaan denken. Wat je kiest is onder andere afhankelijk van eventuele eerdere ervaringen of ervaringen van anderen, maar ook je eigen kennis hierover. Het is dus belangrijk om je goed te laten informeren. Wij zullen jullie hierin begeleiden en welke keuze jullie ook maken, wij respecteren deze.

Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke en gezonde voeding voor jullie baby. Borstvoeding draagt bij aan de ontwikkeling en gezondheid van jullie baby en de gezondheid van de vrouw. Borstvoeding beschermt het kind tegen acute middenoorontsteking, luchtweginfecties, eczeem en allerlei allergieën. Ook moeders profiteren van het geven van borstvoeding. Borstvoeding beperkt namelijk het bloedverlies na de bevalling en maakt het gemakkelijker om weer op gewicht te komen. Ook hebben vrouwen die borstvoeding geven minder kans op borstkanker, eierstokkanker en baarmoederkanker vóór de overgang en minder kans op botontkalking. 

Het geven van borstvoeding vraagt in de eerste week vaak extra energie. Een goede voorbereiding hierop is belangrijk. Wij bieden jullie een gratis borstvoedingscursus aan. De avond wordt gegeven door Michelle, zij is lactatiekundige. Jullie kunnen je hiervoor aanmelden bij onze assistente. Voor meer informatie over borstvoeding kijk op www.borstvoeding.nl

Lactatiekundige zorg

Soms heb je ook na de kraamtijd nog extra begeleiding nodig bij borstvoeding. Wij kunnen deze zorg geven. Michelle en Margreet zijn lactatiekundige IBCLC en staan ingeschreven bij NVL. Lactatiekundige zorg wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, wij raden je aan om je verzekering te controleren of je hier een vergoeding voor krijgt. Aanmelden voor lactatiekundige zorg kan via borstvoedingREMOVETHIS@ANDTHISpraktijkdeoorsprong.nl.

Flesvoeding

Er kunnen ook redenen zijn waarom jullie voor het geven van flesvoeding kiezen. Als jullie flesvoeding willen geven, kun je het beste kiezen voor volledige zuigelingenvoeding. Deze bevat alle voedingsstoffen die jullie kindje nodig heeft. Lichamelijk contact is net als bij borstvoeding erg belangrijk, neem daarom je kind tijdens het voeden op schoot. In de kraamtijd krijgen jullie begeleiding bij het klaarmaken en geven van flesvoeding.

Hoe wordt borstvoeding gemaakt


Volg ons en blijf up to date!

Spreekuur op 3 locaties

Gezondheidscentrum Corlaer
Henri Nouwenstraat 18
3863 HV Nijkerk
Gezondheidscentrum De Nije Veste
Oranjelaan 104
3862 CX Nijkerk
Gezondheidscentrum Nijkerkerveen
Westerveenstraat 48
3864 EN Nijkerkerveen

Nieuw geboren baby’s

Bekijk het fotoalbum